
دربهای آلمان به روی صندوقهای رمزارزی سازمانی باز میشود
| گامی مهم در جهت پذیرش رمزارزها
به زودی قوانین جدید در آلمان، به مدیران صندوقهای سرمایهگذاری سازمانی (به اصطلاح Spezialfond) این امکان را میدهد تا 20 درصد از موجودی خود را به داراییهای رمزارزی اختصاص دهند. این قانون از اول ژوئیه اجرایی میشود.
این اقدام، به عنوان گامی بزرگ از سوی آلمان جهت بدل شدن به یک قطب بزرگ سرمایهگذاری مالی مورد ستایش قرار گرفته و کارشناسان معتقدند که با مشروعیت بخشیدن بیشتر به داراییهای رمزارزی، این صنعت در این کشور پرورش مییابد.
فرانک شوفلر (Frank Schäffler)، نماینده پارلمان آلمان در گفتگو با Decrypt گفت:
_افزودن داراییهای رمزارزی به Spezialfondها، گامی مهم جهت پذیرش آنهاست. در اینجا قانون در مسیر درستی پیش میرود و ما صراحتا از آن استقبال میکنیم.
این قانون پنجشنبه گذشته در پارلمان آلمان (بوندستاگ) مطرح شد و قرار است توسط شورای فدرال این کشور تصویب گردد. این برنامه هم بر صندوقهای سرمایهگذاری موجود و هم صندوقهای جدیدالتاسیس از سوی سرمایهگذاران سازمانی، موسسات مالی، شرکتهای بیمه و صندوقهای بازنشستگی اعمال خواهد شد. به طور کلی، اکنون حدود 4000 صندوق سرمایهگذاری، واجد شرایط ورود به بیتکوین (BTC) و سایر داراییهای رمزارزی هستند. سون هیلدبراند (Sven Hildebrandt)، مدیرعامل شرکت مشاوره دفاتر توزیعشده (DCL) مستقر در آلمان به Decrypt گفت:
_این اقدام چشمگیری است. حدود 1.2 تریلیون یورو (1.8 تریلیون دلار) در Spezialfondها سرمایهگذاری شده که در حال حاضر 0 درصد از آنها به رمزارزها اختصاص داده شده، زیرا تاکنون آنها مجاز به این کار نبودهاند.
هیلدبراندت بیش از دو سال جهت تجدید قوانین در این زمینه با انجمن مدیریت دارایی آلمان (BVI)، درحال لابیگری بوده است. با قانونی شدن این امر از اول ژوئیه، اگر تمام Spezialfondها (به استثنای مواردی که برای داراییهای فیزیکی طراحی شدهاند) تصمیم بگیرند 1 درصد از بودجه خود را به رمزارزها اختصاص دهند، تأثیر شگرفی بر این صنعت خواهد گذاشت.
وی گفت:
_این مهم یک شبه محقق نخواهد شد، اما ما در خصوص بزرگترین ابزار سرمایهگذاری در آلمان صحبت میکنیم که به معنای واقعی، کل پول موجود در آنجا است. از منظر تئوریک، بالغ بر 350 میلیارد یورو (422 میلیارد دلار) میتواند فقط توسط Spezialfondها وارد بازار رمزارزها شود. (ارزش بازار فعلی بیتکوین 1 تریلیون دلار است).
ابزار سرمایهگذاری رمزارزی سازمانی در آلمان
هرچند هیچ صندوقی مشابه Spezialfondها وجود ندارد، اما آنها به صندوقهای سرمایهگذاری (SIFs) در لوکزامبورگ و صندوقهای سرمایهگذاری (QIFs) در ایرلند تشبیه شدهاند. این نوع ابزارهای سرمایهگذاری از آنجا که قابلیتهای منعطفی از جمله عدم محدودیت در نقدینگی، تنوعسازی، دریافت وام و لوریج دارند، برای موسسات جذاب هستند. از طرفی، یک چارچوب نظارتی قوی اطمینان خاطر بیشتری را برای سرمایهگذاران فراهم میکند.
این صندوقها قرار است به جدیدترین ابزار سازمانی بدل شده و موسسات را در معرض داراییهای دیجیتالی (بدون خرید فیزیکی) قرار دهد. بنابراین موجب رفع نیاز به صرافیهای رمزارزی یا کیفپولهای دیجیتالی میشوند.
این اقدام جسورانه آلمان درپی معرفی قانونی در ابتدای سال 2020 میلادی بود که به بانکها اجازه میداد رمزارزها را بفروشند و یا ذخیره کنند.
پس از آنکه BaFin، قانونگذار مالی آلمان، رمزارزها را به عنوان ابزاری مالی پذیرفت، شرکت خدمات مالی ETC Group، اولین ETP بیتکوین را در بازار بورس آلمان در سال 2020 میلادی راهاندازی کرد.
از آن زمان، صندوقهای اوراق بهادار با پشتوانه بیتکوین (ETP) در آلمان بسیار زیاد شدند. صندوق ETP بیتکوین شرکت مدیریت دارایی رمزارزی Iconic Funds در این هفته در بورس آلمان لیست گردید.
این استارتآپ مستقر در فرانکفورت، یک سرمایهگذار مشترک بین گروه مدیریت دارایی رمزارزی Iconic Holding و Cryptology Asset Group است که توسط کارآفرینان برتر، کریستین آنگرمایر (Christian Angermayer) و مایک نووگراتز (Mike Novogratz) تاسیس شده است.
مایکل گایستر (Michael Geister)، رئیس ETPهای رمزارزی درIconic، با اشاره به اینکه دارایی تحت مدیریت ETPهای بازار اروپا در مدت کوتاهی به بیش از 5 میلیارد دلار رسیدهاند، گفت:
_تقاضایی فزاینده و در حال رشد از سوی انواع سرمایهگذارانی که مایل به دسترسی به داراییهای رمزارزی هستند، وجود دارد.
هیلدبرانت معتقد است با افزایش علاقه موسسات، Spezialfondهای رمزارزی میتوانند حتی بیشتر شوند. وی توضیح داد، آلمان کشوری است که علاقه زیادی به رعایت مقررات دارد.
اگر این رشد «چشمگیر» تداوم یابد و تمام صندوقهای واجد شرایط، 20 درصد دارایی خود را در بیتکوین سرمایهگذاری کنند، این رقم معادل یک سوم ارزش بازار فعلی این کلاس از دارایی رمزازری خواهد بود. هیلدبرانت گفت، این بسیار خوشبینانه است و «بعید است محقق شود.»